Bye Bye rosacea

Rozatrol voor mensen die last hebben van rosacea

Goed nieuws voor mensen die last hebben van rosacea. ZO Medical heeft een nieuw product ontwikkeld, het serum ZO Rozatrol, die helpt om de symptomen van rosacea aanzienlijk te verbeteren. Ze maar dag tegen rosacea!

Wat is rosacea?

Rosacea is een ontstekingsreactie van de huid in het gezicht. Het kan een beetje op acné (jeugdpuistjes) lijken. De eerste verschijnselen van rosacea zijn roodheid op de wangen, neus, kin of voorhoofd. Roodheid die komt en gaat. Met de tijd wordt de roodheid hardnekkiger en kunnen kleine bloedvaatjes zichtbaar worden. Als de rosacea niet goed wordt behandeld, kunnen bultjes en puistjes ontstaan. De huid in het gezicht kan branderig of stekelig aanvoelen. Op den duur wordt de centrale gezichtshuid ruw en lijkt het erg droog. Er kunnen  grote rode vlekken (plaque) ontstaan.

Hardnekkige aandoening

Rosacea is een hardnekkige chronische aandoening die op zich de gezondheid niet bedreigt, maar wel vervelend kan zijn en bovendien ontsierend is, vooral omdat de verschijnselen zichtbaar zijn in het gezicht. Soms komt rosacea ook voor op de huid van de hals en de nek. Rosacea komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen; de eerste verschijnselen beginnen meestal ergens tussen de 30e en 50e levensjaar. De aandoening komt vooral voor bij mensen met een lichte huid.

De behandeling van rosacea

Het is belangrijk om de rosacea in een zo vroeg stadium zo goed mogelijk te behandelen. Als de roodheid niet wordt behandeld, kunnen er namelijk puistjes en bultjes gevuld met pus ontstaan en kunnen er op den duur zwellingen rondom de neus optreden.

Wat veroorzaakt rosacea?

Rosacea is een erfelijke aandoening waar iemand mee geboren wordt. Toch zijn er een aantal dingen die mensen met rosacea beter kunnen vermijden, omdat die over het algemeen de huidaandoening verergeren.

Factoren die rosacea stimuleren

 • (Extreme) hete of koude temperaturen
 • Wind
 • Hete drankjes
 • Cafeïne
 • Sporten
 • Alcohol
 • Heftige emoties (stress!)
 • Parfum /geuren op de huid (vermijd dus ook dag- en nachtcrèmes met parfums)
 • Pittig eten
 • Extreme klimaatverandering
 • Medicatie die roodheid veroorzaakt
 • De zon (UV straling)

Verergeren al deze factoren rosacea?

Niet alle factoren hebben op alle mensen dezelfde uitwerking. Bij de één wordt de rosacea verergerd door blootstelling aan de zon; bij de ander door heftige emoties of pittig eten. Het is van belang dat u voor uzelf vaststelt welke factoren op uw rosacea van invloed zijn waarna u die factoren zoveel mogelijk probeert te vermijden.

Zonbescherming

Mensen die rosacea hebben dienen zich dagelijks in te smeren met een breed spectrum zonnebescherming. ‘Breed spectrum’ wil zeggen dat de zonnebescherming moet beschermen tegen zowel UVA-stralen als UVB-stralen. De zonnebeschermingsproducten van ZO Skin Health – zoals de ZO Skin Health Oclipse sunscreen+ primer SPF 30 of de Oclipse Smart Tone Broad Spectrum SPF 50- zijn hiervoor zeer geschikt.

En dan nu…. Het goede nieuws!

Gelukkig is rosacea goed te behandelen. Wanneer u last hebt van milde rosacea is het belangrijk om de algemene huidconditie te verbeteren om de symptomen te onderdrukken. Een dagelijkse huid routine met de producten van ZO Skin Health kalmeren en voeden de huid en herstellen de huid en de huidbarrière. De volgende producten zijn hiervoor zeer geschikt.

Daarnaast is het van belang uw gezichtshuid te behandelen met ZO Rozatrol Normalizing Serum.

VIDEO OVER ROZATROL

ZO Rozatrol Normalizing Serum

rozatrol van zo medical tegen rosaceaDit fantastische nieuwe product van ZO Medical pakt tegelijkertijd de vijf belangrijkste symptomen van rosacea aan: de ontstekingen, de verminderde celvernieuwing, de overmatige talgproductie, de vasculaire degeneratie (het voorkomen van zichtbare bloedvaten op de huid) en de neuro-veroudering.

Het effect van het gebruik van ZO Rozatrol Normalizing Serum

Ontstekingremmend

Door het gebruik van ZO Rozatrol Normalizing Serum zullen de ontstekingen worden geremd en zal de roodheid verminderen. Als gevolg hiervan zal geen of minder huidschade ontstaan. Ook schade aan de huid als gevolg van UV straling zal worden hersteld.

De verbetering van de huidvernieuwing

ZO Rozatrol Normalizing Serum stimuleert de celvernieuwing. De huid vernieuwt  zich sneller, waardoor de huid er gezonder, stralender en jeugdiger uit zal zien.

Minder talg

De talgproductie zal bovendien worden verminderd (minder puistjes). Rozatrol heeft namelijk een anti-bacteriële werking.

Goed gehydrateerd

Door de werkzame stoffen zal uw huid bovendien veel beter zijn gehydrateerd, waardoor de huidbarrière wordt versterkt.

Verwijdering dode huidcellen

Tot slot zal uw huid egaler worden en fijner aanvoelen door toevoeging van enzymen waardoor de dode huidcellen worden verwijderd. Lijntjes en rimpels zullen minder zichtbaar zijn.

Hoe ZO Rozatrol Normalizing Serum te gebruiken?

Het serum dient twee keer per dag te worden aangebracht op een goed gereinigde huid. Gebruik het serum dus zowel ’s ochtends als ’s avonds. Eén of twee pompjes per keer moet voldoende zijn. Masseer het product goed in. Overdag dient u altijd een goede zonbescherming over het serum aan te brengen! Als u overdag ZO Skin Health Daily Power Defence gebruikt, dient u het serum daarna aan te brengen.

In de avond kunt u ZO Rozatrol Normalizing Serum het beste na C-Bright en Brightalive aanbrengen, maar vóór uw kalmerend nachtproduct. Een goed kalmerend product om aan te brengen na ZO Rozatrol Normalizing Serum is ZO Medical Restoracalm.