Het belang van Groeifactoren tegen huidveroudering

growth factor serum klinisch onderzoek

Een verouderende huid is het resultaat van extrinsieke en intrinsieke veranderingen die invloed hebben op de structuur en functie van het weefsel. Blootstelling aan de zon, vervuiling en veranderingen in leefstijl kunnen extrinsiek de oorzaak zijn van vorming van vrije radicalen en matrixmetalloproteïnasen als gevolg. Deze beschadigen het weefsel op structureel en cellulair niveau.
Intrinsiek is er een vermindering van fibroblastische activiteit, resulterend in afbraak van collageen en elastine, wat leidt tot een vermindering van de stevigheid en volheid van de huid. Ondanks hun morfologische en pathofysiologische verschillen leidt de combinatie van deze intrinsieke en extrinsieke factoren tot huidverslapping, lijnen in de huid, verkleuring van de huid en veranderingen in de textuur van de huid.

Klinisch bewezen tegen huidveroudering

Er is goed klinisch bewijs dat middelen zoals zonnebrandfactor, retinol, hyaluronzuur en anti-oxidanten fundamenteel zijn bij de bescherming, reparatie en het vernieuwen van de huid. In de afgelopen jaren heeft een nieuw onderzoek echter de voordelen van lokaal toegepaste groeifactoren geïdentificeerd. Groeifactoren zijn van fundamenteel belang voor de gezondheid en het repareren van de huid. Hier bespreken we waarom ze een onderdeel van onschatbare waarde zijn van ieder anti-huidverouderingsregime.

Wat zijn groeifactoren?

Groeifactoren zijn eiwitten die fungeren als chemische boodschappers en worden uitgescheiden door iedere levende cel, waar ze de cellulaire groei, proliferatie en differentiatie reguleren. Binnen de opperhuid en de lederhuid worden groeifactoren uitgescheiden door fibroblasten, keratinocyten en melanocyten en stimuleren ze de vorming van collageen, elastine en glycosaminoglycanen, waardoor de extracellulaire matrix van de huid wordt gevormd en versterkt, waardoor de huid steviger en elastischer wordt.

Groeifactoren zijn daarom van essentieel belang voor het behoud van een gezonde huidstructuur en huidfunctie door de jaren heen. Naarmate de productie van groeifactoren aanzienlijk afneemt op latere leeftijd, resulteert dit in verlies van huidvolume, elasticiteit en textuur. Het opnieuw plaatsen van groeifactoren speelt daarom een belangrijke rol in het beheer van het verouderingsproces.

growth factor serum onderzoek

Onderzoek naar groeifactoren binnen ZO Growth Factor Serum

Een twaalf weken durend klinisch onderzoek werd uitgevoerd op eenenveertig vrouwen met Fitzpatrick huidtypes II – IV met matige tot ernstige lijnen en rimpels, om de werkzaamheid van ZO Growth Factor Serum te kunnen beoordelen bij het verbeteren van fijne lijntjes en rimpels en de dichtheid, stevigheid en elasticiteit van de huid. Alle deelnemers reinigden de huid twee keer per dag, paste de groeifactorserum twee keer per dag toe en brachten dagelijks SPF30 aan. Evaluatiemethoden omvatten instrumentele beoordeling, beoordeling door clinici en zelfbeoordeling.

Het verschijnen van de fijne lijntjes en rimpels werd gemeten met behulp van de Antera 3D-camera.

Resultaat van het onderzoek naar groeifactoren binnen ZO Growth Factor Serum:

  • 92% van de deelnemers liet weten dat ze na 12 weken een verbetering van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels hadden waargenomen, vergeleken met de basismeting. Deelnemers merkten een significante vermindering op van de verschijning van kraaienpootjes, en dit bleef gedurende het onderzoek aanhouden. De huiddichtheid werd gemeten met behulp van Dermascan-c-echografie, die een verbetering van 31% vertoonde van de huiddikte bij de interval van vier weken, vergeleken met de basismeting.
  • 78% liet weten dat hun huid steviger en strakker leek na 12 weken. Dit werd ook aangetoond met behulp van een cutometer (het onderzoek ging echter niet in op details).
  • Over het algemeen merkte 95% van de deelnemers een significante verbetering op alle gebieden na het interval van 12 weken.

Dit onderzoek moet nog worden gepubliceerd en is daarom niet onderworpen aan peerreview. Veel van de gemeten parameters in dit onderzoek waren subjectief, maar hebben een statistisch significante verbetering aangetoond ten opzichte van basismetingen.

ZO Growth Factor Serum verbetert de dichtheid, stevigheid en elasticiteit van de huid en vermindert zo de fijne lijntjes en rimpels. Het bevat een combinatie van plantaardige (lactobacillus ginseng wortelextract) en enzymatisch afgeleide (dinatriumacetylglucosaminefosfaat) groeifactoren die stabiel zijn en een veilig klinisch profiel hebben. Deze groeifactoren stimuleren de extracellulaire matrix om de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur te bevorderen.

ZO Growth Factor Serum bevat ook ZPRO, een antioxidant dat de cellulaire DNA-schade en collageenafbraak vermindert, waardoor een synergetisch effect mogelijk is in combinatie met de groeifactor.

Samenvatting

De huid is onderhevig aan niet te voorkomen, complexe processen die leiden tot een afname van de huidstructuur en huidfunctie. De clinicus moet in staat zijn om deze pathofysiologische veranderingen met een veelzijdige benadering aan te pakken. ZO Growth Factor Serum bootst de chemische boodschappers van de huid na om de route van de neocollagenese te activeren.

Het is gunstig voor alle huidtypen met gemiddelde tekenen van veroudering. Het is een lichtgewicht, zeer goed verdraagbaar en effectief anti-verouderingsmiddel dat synergistische effecten heeft op de opperhuid en de lederhuid in combinatie met SPF, retinol en antioxidanten.

Wat Growth Factor Serum uniek maakt?

Na 12 weken gebruik van Growth Factor Serum gaf 93% van de deelnemers aan verbeteringen waar te nemen in fijne lijntjes en rimpels, stevigheid en elasticiteit en textuur en veerkracht.
ALGEHELE UITSTRALING
Na 12 weken gebruik van Growth Factor Serum gaf 93% van de deelnemers aan verbeteringen waar te nemen in fijne lijntjes en rimpels, stevigheid en elasticiteit en textuur en veerkracht.
FIJNE LIJNTJES + RIMPELS
De deelnemers gaven aan al na twee weken aanzienlijke verbeteringen waar te nemen in de zichtbaarheid van fijne lijntjes en kraaienpootjes; verbeteringen die zij tijdens het onderzoek bleven zien.
STEVIGHEID + ELASTICITEIT
De deelnemers gaven aan al na twee weken aanzienlijke verbeteringen waar te nemen in de stevigheid en elasticiteit van de huid; verbeteringen die zij tijdens het onderzoek bleven zien.

Patiënttevredenheid

Na week 12 werden de deelnemers gevraagd de effectiviteit van Growth Factor Serum zelf te beoordelen en werden voor alle gemeten parameters statistische verbeteringen gerapporteerd.
• 95% van de deelnemers gaf aan na 8 weken verbeteringen in de textuur en veerkracht van de huid waar te nemen.
• 92% van de deelnemers gaf aan na 12 weken verbeteringen in de algemene uitstraling van de huid waar te nemen.
• 78% van de deelnemers gaf aan dat de huid na 12 weken strakker en steviger aanvoelde.

Wilt u ook profiteren van de optimale werking van de producten van ZO® Skin Health?

Gerichte behandeling

Growth Factor Serum

179.95