Voorbereid op de zomer met ZO Skin Health

Essentiële huidverzorging om huidbeschadiging te voorkomen. De dagen worden langer en je brengt meer tijd buitenshuis door. Met het huidverzorgingsprogramma van ZO Skin Health minimaliseer je huidbeschadiging en ben je klaar voor de zomer!

Slimme Zonbescherming

Zonbescherming is het hele jaar door essentieel, en nog belangrijker op warme, zonnige dagen. ZO® biedt zonbescherming voor elk huidtype en elke levensstijl, met water- en zweetbestendige, transparante en teintverbeterende formules. Alle ZO®-zonbeschermingsproducten bevatten Triple-Spectrum Protection® om te beschermen tegen schade door zonlicht en andere lichtbronnen (UVA/UVB, HEV (blauw licht) en IR-A).

  • UVA-straling: Blootstelling aan UVA-straling is de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering, ook wel ‘photoaging’ genoemd. Dit kan leiden tot rimpels, pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidtextuur. UVA-stralen dringen diep door in de huid en beschadigen collageen en elastine, wat resulteert in verlies van elasticiteit en stevigheid.
  • UVB-straling: Blootstelling aan UVB-straling kan de huid direct beschadigen, waardoor deze rood wordt en verbrandt. Dit vergroot de kans op blijvende schade, zoals vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie en in het ergste geval huidkanker.
  • HEV-straling: Deze straling komt van veel alledaagse bronnen zoals de zon, neon- en LED-verlichting, smartphones, computers en tablets. Langdurige blootstelling aan HEV-straling kan de productie van vrije radicalen verhogen, wat oxidatieve stress veroorzaakt en bijdraagt aan huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker.
  • IR-A straling: IR-A straling dringt diep door in de huid, tot in de dermis en zelfs de subcutane lagen. Dit kan het weefsel op diepere niveaus beïnvloeden, inclusief bloedvaten, collageen en elastinevezels, die essentieel zijn voor de structuur en elasticiteit van de huid. Net als HEV-licht kan IR-A straling de productie van vrije radicalen verhogen, wat bijdraagt aan huidveroudering en hyperpigmentatie.

Verbrande Huid Kalmeren en Herstellen

Een verbrande huid heeft zorg en aandacht nodig om volledig te herstellen zonder blijvende schade. Een milde reiniger zoals Balancing Cleansing Emulsion ondersteunt de huidbarrière en reinigt de huid zachtjes, waardoor infecties worden geminimaliseerd.

De Skin Cancer Foundation raadt aan de huid gehydrateerd te houden tijdens het genezingsproces. Hydrating Crème is ideaal om de verbrande huid te verzachten en biedt langdurige hydratatie, kalmeert zichtbare roodheid en bevordert het herstel van de huidbarrière. Gebruik dit zo vaak als nodig. Vermijd direct zonlicht en draag beschermende kleding om verdere schade te voorkomen.

Dagelijkse breedspectrum zonbescherming is cruciaal om zonnebrand op het gezicht en lichaam te voorkomen. Beperk zonblootstelling en breng de zonbescherming regelmatig opnieuw aan volgens de voorschriften.

Andere Huidbeschadiging door de Zon Herstellen

Vroegtijdige huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidtextuur, zijn vaak het gevolg van zonschade. Wil je dat je huid weer gezond en stralend wordt? De producten en thuisprotocollen van ZO Skin Health zijn speciaal ontworpen om de huid gezond te maken en te houden. Bezoek een erkende ZO-behandellocatie en ontdek wat ZO Skin Health voor jouw huid kan betekenen.

Bekijk Kalmerende Middelen

Met ZO Skin Health ben je klaar voor de zomer en bescherm je je huid effectief tegen schadelijke invloeden.