ZO Skin Health

Obagi ZO Skin Health is opgericht door Dr. Zein E. Obagi uit Los Angeles. Dr. Obagi heeft als filosofie het herstellen en behouden van de gezondheid van de huid. Hij bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. 

Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en huidverzorging spelen allemaal een rol bij huidgezondheid. Het goede nieuws: met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen.

Obagi ZO Skin Health filosofie

Dr. Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinisch bewezen resultaten.

GEZONDE HUID VS. BESCHADIGDE HUID

Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en huidverzorging spelen allemaal een rol bij huidgezondheid.
Het goede nieuws: met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen.

ZO SKIN HEALTH 5-STAPPEN PROGRAMMA

Anders dan traditionele anti-aging huidverzorgingsproducten werkt Obagi ZO Skin Health op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden.

Het ‘ZO Saturation Program’ helpt om optimale huidgezondheid te creëren door meerdere ‘lagen’ retinol, anti-oxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, om zo het herstel van de huid te versnellen en de huid te verbeteren.

Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (Reinigen, Activeren, Stimuleren, Kalmeren + Voeden, Beschermen), waarin producten worden gebruikt die echt uniek zijn.

1. De eerste stap: REINIGEN

Om de structuur te verbeteren, dofheid te elimineren en de penetratie van de volgende stappen te verbeteren. Deze Obagi ZO Skin Health producten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige anti-oxidanten.

Een goede reiniging is essentieel, 2x per dag. Hierbij verwijdert de reiniger niet alleen onzuiverheden, maar ook overtollige oliën, deze zijn “the skins enemy!”. De reinigers bevatten ook enkele ingrediënten, die de huid helpen haar natuurlijke vochtbalans te herstellen.

Nieuw

Getting Skin Ready

Balancing Cleansing Emulsion

48.95

Getting Skin Ready

Exfoliating Cleanser

48.95

Getting Skin Ready

Hydrating Cleanser

48.95

2. De tweede stap: ACTIVEREN

Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen. Deze producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en talg zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen. Met behulp van een geavanceerde scrub, op basis van ronde kristallen die de huid niet beschadigen, en/of op salicylzuur gebaseerde Te-Pads wordt de opperhuid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en worden overtollige, dode huidcellen verwijderd.

Getting Skin Ready

Complexion Renewal Pads

62.50

Getting Skin Ready

Calming Toner

48.95

Getting Skin Ready

Oil Control Pads

74.50

3. De derde stap: STIMULEREN

Deze producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageen- en elastineproductie te stimuleren. Deze Obagi ZO Skin Health producten verbeteren de celfunctie. Alle producten bevatten retinol: dit is het meest actieve ingrediënt om de celvernieuwing te stimuleren en daarmee veroudering tegen te gaan.

Voor overdag en ’s avonds zijn er 2 sterk stimulerende producten op basis van de maximale concentratie Retinol en diverse andere hoogstimulerende ingrediënten. Deze maken de cellen wakker en zorgen dat ze hard aan het werk gaan. Hoge concentraties anti-oxidanten zorgen voor extra stimulans, egaliseren de huidtoon en beschermen tegen verdere veroudering.

167.95
150.95

4. De vierde stap: KALMEREN + VOEDEN

Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag geëxfolieerd is en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht, worden deze Obagi ZO Skin Health producten met kalmerende ingrediënten gebruikt om eventuele irritatie en roodheid te verminderen. Deze kunnen opspelen na het gebruik van retinol en vitamine C in hoge concentraties. De kalmerende producten zorgen ook voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.

De stimulerende ingrediënten in stap 3 zijn zo sterk, dat de huid hierop in het begin zal gaan reageren met een lichte roodheid en droogheid. In deze stap wordt de huid tot rust gebracht en worden de huidbarrière en de natuurlijke hydratatie hersteld (niet door vocht in te brengen, maar door de huid te helpen vocht aan te trekken uit het lichaam!).

Getting Skin Ready

Calming Toner

48.95

Hydrateren en Kalmeren

Body Emulsion

102.95

Hydrateren en Kalmeren

Hydrating Creme

127.95

5. De vijfde stap: BESCHERMEN

Tot slot dient de huid natuurlijk beschermd te worden tegen de schadelijke UV-A en UV-B stralen van de zon. Hier heeft Dr. Obagi een hele speciale formule voor ontwikkeld, die niet alleen UV-A en UV-B beschermers bevat met SPF 30 en 50, maar ook natuurlijke melanine, waardoor de eigen melanine van de huid optimaal beschermt wordt en de huid veilig is voor de zon tot wel 6 uur na aanbrengen! Deze water-, olie- en eiwitvrije formule is zijdezacht en de ideale basis voor make-up.

Nieuw
Nieuw
73.95

Zoals Dr. Obagi zegt:

“To win the battle on aging, you have to give it your best shot.”

Op korte en lange termijn zullen zichtbare verbeteringen te zien zijn in rimpels en lijntjes, donkere (ouderdoms-) vlekken, huidtoon, structuur, stevigheid en elasticiteit. Door goed en langdurig gebruik van het Obagi ZO Skin Health Saturation Program wordt huidveroudering verder tegengegaan met een jonger uitziende huid als resultaat.
Ga de ZO Skin Health uitdaging nu aan en vind de juiste producten om de strijd tegen anti-aging aan te gaan!